Blog

                                                                          

Wil je ook mijn blog en andere tips ontvangen? Klik hier om jezelf in te schrijven.


Roet in de planning - dinsdag 10 november 2015

Afbeelding invoegen   Vaak loopt het anders dan je van te voren gedacht had

Vorige maand was weer zo’n voorbeeld. Prachtig herfstweer, dus tijd om het bos in te gaan. Premiumaccount aangeschaft van de geocaching app. Opa en oma opgehaald, parkeerplaats gevonden nabij het bos en op weg naar de eerste geocache locatie.  

Onderweg kwam zoon een mooie klimboom tegen. Hop er naartoe. Met de andere zoon, opa en oma liepen we verder naar de juiste coördinaten voor geocache. Op de plek aangekomen genieten we van het prachtige uitzicht, totdat ik een bekend huilgeluid hoorde. Ik draai me om en zie mijn zoon aanlopen met hand vol bloed op zijn hoofd. Ja hoor…uit een boom gevallen en wel 7/8 meter naar beneden gekomen. Geen moment van twijfel bij het zien van zijn hoofdwond. Telefoontje naar huisartspost dat we eraan komen. Daar gaat onze wandeling in het zonnetje door de duinen. En zo gaat het vaker…plannen maken en andere uitvoering krijgen, om wat voor reden dan ook.

Ook tijdens je loopbaan kunnen er zaken zijn die ‘roet’ door je plan gooien. Maar is het wel roet? Zo heb je wellicht na je middelbare school een studiekeuze gemaakt voor een bepaalde richting, maar betekent dit een keuze voor de rest van je leven? Het kan zomaar zijn dat je in een baan rolt (via/via), maar moet je hier dan maar blijven werken tot je pensioen?

De wereld verandert, het bedrijf verandert, je levensfase verandert en jij verandert! Roet dat kan zijn: verlies van een baan, boventallig zijn, lichamelijk beperkt worden, verhuizing bedrijf,  thuis willen/moeten zijn vanwege zorgverlof, maar ook een aanbod bij een ander bedrijf, het zien van een leuke vacature etc etc.

Dat ‘roet’ is eigenlijk een mooie kans om eens bewust stil te staan bij je carrière patroon.  Doe je nog steeds hetgeen je energie geeft of word je bestuurd door de  automatische piloot? Sta eens stil bij al hetgeen je ‘’gewoon’’ doet. Misschien geeft het je nog steeds die zelfde energie dan 10 jaar geleden, maar het zou ook zomaar kunnen zijn dat je eigenlijk energie aan het lekken bent en steeds verder leegloopt. Soms moet je gewoon van je plannen afstappen, omdat dat nou eenmaal niet meer is, zoals je gehoopt/verwacht had.

PLANNEN ZIJN ER OM VAN AF TE KUNNEN WIJKEN.

Benieuwd naar de afloop met mijn zoon. Na hechten en lijmen van de wond, wilde hij graag terug naar de bewuste boom, om de boom eens een lesje te leren….maar dat gebeurde natuurlijk niet. Ik hoop dat hijzelf beter na gaat denken tijdens het klimmen, want zoals hij zelf zegt…”ik ben en blijf een jongen hoor mama!” Gelukkig komt er nog veel mooi herfstweer aan, dus gaan we zeker een ander weekend lekker de bossen in!

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:

Anti-spam 11 + vijftien = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >