Blog

                                                                          

Wil je ook mijn blog en andere tips ontvangen? Klik hier om jezelf in te schrijven.


Wanneer komt jouw moment? - vrijdag 28 juni 2019

Wanneer komt jouw moment ?

Deze week weer een gesprek gehad met iemand die al tientallen jaren hetzelfde werk uitvoert, of in ieder geval vanuit dezelfde basis, en die niet op haar plaats zit.

Wekelijks spreek ik ze, mensen die iets totaal anders willen, maar wat dan?

De arbeidsvoorwaarden, de veiligheid/zekerheid of collega's houden ze nog op de been, maar het werk zelf is al jaren een energieslurper.

Dan komt er een moment (waarom pas dan...?) dat het niet langer haalbaar is om dit nog jaren vol te houden. Een burn-out ligt op de loer, of heeft zelfs een intrede gedaan, de leuke collega's hebben een andere baan en nu zit jij daar nog, en de arbeidsvoorwaarden lijken toch ook bij anderen bedrijven goed geregeld te zijn. Het moment is daar om op onderzoek uit te gaan. Ik zie dat moment liever al veel eerder opkomen, maar dat blijkt soms niet zo eenvoudig te zijn.

Waar word jij blij van? Met welke vaardigheden/ervaringen heb jij je rugzak gevuld de afgelopen jaren? Wat zou je nou echt willen, los van alle beren op de weg?

Dit soort vraagstukken komen zoveel voorbij en toch is het iedere keer weer maatwerk. De ene persoon heeft al veel aan zelfonderzoek gedaan, waardoor de fase 'wie ben ik' kan worden ingekort, de ander is op zoek naar die ware 'ik'. Ook andere fases in het loopbaanproces zoals 'wat kan ik' 'wat wil ik' en 'hoe bereik ik dat' wordt door iedere cliënt anders doorlopen. Dat maakt het werk ook zo aantrekkelijk voor mij als coach, daar word ik blij van!

Dus komende tijd weer genoeg gesprekken, contactmomenten, oefeningen om cliënt er achter te laten komen wat haar nu werkelijk drijft in haar werk. Benieuwd wanneer het YES!- moment daar is. Ik heb er weer zin in.

Wil jij ook dat YES!-moment ervaren, neem contact met me op, dan plannen we een intakegesprek. Info@curriculi.nlof 06-41476421

       

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:

Anti-spam dertien + 8 = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >